sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Syksyn tunnelmia

Niin se vaan on syksy tullut vähän yllättäin allekirjoittaneelle ja blogin päivityskin on jäänyt hunningolle kaikkien työkiireiden keskellä. Eipä toinna valittaa, syksyn aika sopii minulle vallan mainiosti. Lasityökurssit ovat taas alkaneet ja tämän syksyn teemoina on lasikorukurssi sulattaen ja mosaiikkihommat, joten puuhaa riittää. Kursseilla tehtävien lasitöiden lisäksi olen luvannut ystävälleni A:lle tehdä saunan ikkunaan yhden kissa-aiheisen tiffanytyön ja omassa pikku pikku laatikossani minulla on liuta enkeleitä tinausta vailla.

Syksyisin tulee aina kaivettua omat lankavarastot esille ja tehtyä inventaario käsityötarvikkeista ylipäänsä. Tässä inventaariossa löytyi ainoastaan kaksi keskeneräistä työtä. Toinen on virkattava pontso ja toinen ristipistotyö. Kumpikin näistä on saanut alkunsa kaksi vuotta sitten. Ristipistoina teen koristenauhaa pellavapyyhkeisiin ja tämän työn päätin suosiolla jättää "ei mitään tekemistä" -tilanteeseen. Pontson suhteen aloin kuitenkin aktiiviseksi ja niinpä olenkin virkannut monen monta kukkakuviotilkkua valmiiksi. Tarkoitus on saada kyseinen virkkuu valmiiksi ennen kuin aloitan mitään muuta.

Puutarhapuuhia olen myös hieman saanut tehtyä. Rakkaan mieheni ansiokkaalla avustuksella kohosi pihallemme jo kauan haaveenani ollut heinäseiväsaita. Hyvällä tuurilla ja sukulaisen avustuksella sain ostettua todella hyväkuntoisia seipäitä. Seipäiden alaosat, jotka tulivat maata vasten, öljysimme puuöljyllä. Ajatuksena oli josko ne kestäisivät maan kosteutta paremmin. Aidan pystytolpat kiinnitettiin metallisiin "aidanjalkoihin" (en tiedä niiden virallista nimeä), jotka ensin iskettiin maan uumeniin. Aidan viistoseipäät on kiinnitetty pitkin ruuvein. Aidasta tuli täydellinen ja odottelenkin jo kovin ensi kevättä, jotta pääsen toteuttamaan suunitelmiani aidan suhteen. Nana

Ei kommentteja: